Reign of Winter

Trolls and baths

Shopping, trolling, bathing, preparing, observing

Hram i upoznavanje grada
Nakon bliskog susreta sa Mirror Man, uspeli smo da udjemo u grad, usput nailazeci na jos dva Ogledalca, koji su, kako smo saznali, cuvari u Whitethrone-u. Uz malo zadrzavanja i sumnjicavosti, uspeli smo da prodjemo pored njih bezbedno. Prioritet nam je odlazak do hrama i dostavljanje ruze u ruke ovdasnjih druida, pa smo se zaputili ka centru grada, usput prolazeci pored sume u skoro samom centru, za koju nam je Ringer rekao da je najverovatnije magicna. Sproveo nas je do kupatila (wtf), za koje se ispostavilo da je ulaz u podzemni hram. Tamo nas je docekala cleric Solveig, koja nam je objasnila desavanja u gradu, preuzela ruzu, i obavestila nas o zmaju koji se nastanio na vrhu glavne kule. Saznali smo i da je suma zaista zacarana i da je u njenom centru Baba Jagina Plesuca Koliba. Uz pomoc Solveig smo skovali plan za napad na zmaja(usluga za njihovo pomaganje nama), kao i ulazak u sumu, a kao pomoc nam se pridruzila Kalisto, jedna od clanica hrama. S obzirom na to da je trebalo nekoliko dana da se sve pripremi za napad, odlucili smo da obidjemo grad i malo bolje se upoznamo sa njim, sa glavnim odredistem u trgovackoj cetvrti.
Observatorium
U prolazu je Keeya primetila observatorium na obliznjem brdu pa smo resili da ga obidjemo. U medjuvremenu nam se pridruzio i Arias, dok je Trodir ostao u hramu sa Kalisto. U observatorijumu nas je docekao stariji covek, extremely welcoming and friendly, sto se cinilo cudnim, iako se ispostavilo da je zaista iskren, at least to our knowledge. Proveo nas je kroz nekoliko dva sprata observatorijuma, pricajuci o zvezdama i slicnom, dok je Nonek krisom otisao uza stepenice da izvidi poslednju sobu, i kroz prozor je video kulu i nesto sto lici na gnezdo zmaja, po njegovim recima. Vodic nas je odveo i u tu, poslednju sobu sa zacaranom tavanicom na kojoj se mogu videti sve zvezde. Ponudio nas je cajem, koji nije bio zacaran ili otrovan uprkos nasim sumnjama (I’m still up and kicking).
Svecana povorka i dodatna misija
Nazad u hramu ponovo smo se sastali sa Solveig, koja nam je rekla da ce plan biti sproveden sutradan uvece, a nas zadatak je da cekamo u blizini kule zmaja i cekamo njihov znak za napad – dim izvan grada. Usput nas je zamolila da ako je moguce, spasemo mladu zabavljacicu, Bellu, clanicu trupe koja je bila u gradu a sada je zarobljena kod zmaja. Priznala je da joj je devojka veoma bitna iz licnih razloga (I say secret lover). Odmorili smo i otisli da se ocistimo od puta u kupatilu u kom je ulaz u hram, bas u to vreme gradom je prolazila svecana povorka roditelja sa malom decom obucenom u raskosne odore, dok je na celu bio cleric(evil one according to Arias) noseci dete u odrpanim krpama i ragama. Solveig nam je rekla da se ceremonija desava jednom godisnje i da cleric zrtvuje jedno robovsko dete za dobrobit ostalih i da se ovaj obicaj polako zaboravlja u drugim krajevima, ali uz sadasnju kraljicu se u ovom gradu to i dalje praktikuje. Iako se Arias bunio, nismo se mesali zbog dobrobiti plana napada i obecanje da ce posle moci da ga upozna sa svojom boginjom, if you know what I mean.
Napad
Vece smo docekali na svojim pozicijama, cekajuci znak da udjemo, kad je Nonek primetio dim i preneo ostatku druzine, i nismo dugo cekali da uletimo u kulu. Ulazak je bio previse lak, ali su nas u prvoj prostoriji cekale dve statue ratnica, koje su nas, cim smo okrenuli ledja i usli u sledecu prostoriju napale. Arias i ja smo malo tupili maceve o njih ali su ubrzo postale brdo prasine, dok su se iz susednih soba culi zvukovi rezanja i lupanja, Nonek, verovatno. Kao sto sam pretpostavila, Nonek je drzao trola dok ga je Keeya gadjala magicnim diskovima, a iza je cekalo jos protivnika. Arias je uleteo u fight, naravno, dok sam ja odlucila da otvorim susedna vrata, da pustim momke da se igraju, a iza vrata su me docekala dva trola!

To be continued…
Maeve

Comments

wolfjinx Monika

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.