Reign of Winter

Session 2

Malo dublje u šumi naišli ste na neobične smotuljke koji vise sa drveća, probodeni iglicama. Kada je Trodir strelom uspeo da spusti jednog od njih, shvatili ste da su u pitanju vrane, ubijene minijaturnim strelama. Međutim, nakon što je Maeve osetila prisustvo magije, a Arias prisustvo zla, zaskočila vas je grupa malih svetlucavih vilica. Neki članovi družine su se onesvestili od šarenih projektila, dok su drugi ranjeni hladnim strelama i mačevima, ali ste ipak uspeli da ubijete 2 vilice. Ostali su pobegli, a Trodir je za dlaku izbegao smrt jer je nasrnuo na vilicu koju je Vasilisa hipnotisala.
Dalje niz put naišli ste na prijateljski nastrojenog losa po imenu Sven kojeg je baš mnogo zanimalo ko ste i šta radite u šumi. Ponudio se da vas otprati do kuće u kojoj su stanovali Rangeri, ali ste posle nekoliko sati hoda shvatili da on možda baš i nije siguran gde ide. Kada ste otvoreno izrazili zabrinutost, Sven je nasrnuo na Vasilisu i ubrzo je bio savladan i ubijen. Maeve vas je upozorila da nešto magično vreba iz šume, baš u trenutku kada se Ariasu misteriozno smanjio cold iron mač na veličinu čačkalice. Uz Maevinu pomoć ste locirali nevidljivo biće i dobro ga ranili pre nego što se manifestovao pred vama jedan atomie. Međutim, ne pre nego što se i Arias smanjio na pola svoje veličine. Uspešno ste ga savladali i, pošto je pao mrak, rešili da napravite kamp i oderete Svena za večeru. Trodir je usolio višak mesa koji ste poneli sa sobom.
Ujutru ste pešačili nekoliko sati pre nego što ste se vratili na pravi put. Tu ste naišli na zaleđen potok i jednog sneška koji je oko vrata nosio natpis „Ne idi dalje“. On vam se obratio i rekao da se vratite odakle ste došli. Na svako vaše pitanje, odgovarao je istom rečenicom. Odlučna da ne veruje ničemu što priča, a ne bi trebalo, Vasilisa je rešila da ga spali. Međutim, pre nego što se istopio, šumom se razlegao vrisak koji ledi krv u žilama, toliko da ste svi pali na zemlju ošamućeni. Zatim su iz potoka iskočila 4 ice elementala i krenula krvoločno prema vama. Savladali ste ih i pažljivo prešli preko napuklog leda. Sa druge strane ste videli iskasapljeno telo Staca Dansbyja, ispilićarili ga i nastavili dalje.
Na jednom proplanku ste spazili 5 bandita koji su se prepirali oko blaga Lady Argente-e. Na osnovu toga zaključili ste da su upravo to oni banditi koji su učestvovali u zasedi. Arias je hrabro krenuo prema njima, ali se na pola puta okrenuo i shvatio da ostatak družine viri iza drveća i obeshrabrio se. Kada mu je pokušaj pregovora propao, i banditi krenuli prema njemu sa isukanim mačevima i lukovima, ostatak družine je izleteo iz zaklona da mu pomogne. Trodir je ponovo zakucao na vrata večnog lovišta, ali ste uspeli da savladate 4 bandita. Zahvaljujući Vasilisinim činima, petog ste zarobili. Međutim, nije bio raspoložen za saradnju. Barem ne pre nego što ga je Nonek odveo u šumu da „popriča“ sa njim. Bandit se vratio obliven raznim telesnim tečnostima i pristao da vam ispriča sve što vas zanima. Čak i da vas odvede do mesta na kojem je Lady Argentea zarobljena.
Uskoro ste ugledali kuću koju je Trodir prepoznao kao sedište Rangera. Mađutim, od njih ni traga. Taman kad ste krenuli da zagledate, bandit vas je upozorio na zamku. Nonek je bio ubeđen da ju je onesposobio, ali ste ipak pustili bandita da ide prvi. Naravno, zamka je okinula, bandit je zasut strelama i na mestu izdahnuo. Na samom pragu vas je zaskočilo još jedno zimsko stvorenje.
Bandit je rekao da je Lady Argentea živa, ali da li je bio iskren? Da li ćete se izboriti sa ovim zastrašujućim stvorenjem i šta vas čeka u kući?

Comments

wolfjinx wolfjinx

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.